Ik ben Rosamay Holleman, kunstzinnig therapeut, voedingsadviseur en werkzaam als pedagoge. Na mijn studie Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden en werkervaring met diverse doelgroepen, heb ik nu mijn eigen praktijk voor voeding en kunstzinnige therapie: Ma Sulis.

Werkervaring deed ik op in onder andere Ierland, in een Camphill zorggemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Maar ook in het speciaal onderwijs (Tobiasschool) en een psychiatrische kliniek in Amsterdam.

 

Ik heb ook een liefde voor alles wat met kinderen en pedagogiek te maken heeft en werk in een kleinschalige organisatie voor kinderopvang. 

Vanuit een enorme interesse voor (natuur)voeding werkte ik jarenlang op de biologische Noordermarkt in Amsterdam en bij diverse natuurvoedingswinkels. Dit heeft me geprikkeld om mezelf te scholen in voeding en de rol die voeding voor onze gezondheid kan betekenen. In een opleiding Medische Basiskennis heb ik de medische onderlegging hiervoor eigen gemaakt en ik ben begeleider geworden van het Metabolic Balance voedingsplan. Daarnaast volg ik regelmatig conferenties, symposia en lezingen om me te blijven verdiepen.

 

Levensvisie en werkwijze
In mijn praktijk Ma Sulis vloeien mijn professies en passies op een organische manier in elkaar over, met een antroposofische visie als basis. Antroposofie gaat voor mij over leven in verbinding. Het is een geestelijke en toch 'down to earth' manier om naar de wereld en mijzelf te kijken, wetende dat er meer is dan alleen het tastbare wat we zien. In alles wat ik doe zoek ik de verbinding; in mijn handelen, mijn contact met andere mensen, met de seizoenen en met zorg voor de aarde. 

 

Er zijn zoveel krachten en verleidingen die je uit die verbondenheid kunnen trekken. Je daar bewust van worden en hierop kunnen anticiperen is soms een hele uitdaging. In mijn praktijk ondersteun ik mensen om hun eigen, unieke verbinding te vinden en steeds opnieuw aan te gaan. Dan zit je goed in je vel, kun je keuzes maken die bij je passen en je leven bewuster besturen.

 

Vanuit oprechte interesse kijk ik naar de processen van mijn cliënten, maar ook naar die van mezelf. Als mens blijven we eeuwig leerling van ons eigen leven. Elke ervaring is een kans tot groei en ontwikkeling. Het is mijn levensvisie om (ook zware) processen niet uit de weg te gaan, hoe lastig dit ook kan zijn. Wat je hiervan leert is van onschatbare waarde voor de rest van je leven!