top of page
opgroeien bij een narcistische ouder

Ik ben Rosamay Holleman, beeldend therapeut. Na mijn studie

Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden en werkervaring met diverse doelgroepen, heb ik nu mijn eigen praktijk voor beeldende therapie en cursussen, Ma Sulis.

Werkervaring deed ik op in onder andere Ierland, in een Camphill zorggemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Maar ook in het (speciaal) onderwijs, een psychiatrische kliniek, met (dementerende) ouderen en met individuele volwassenen.

Ik heb ook een liefde voor alles wat met kinderen en pedagogiek te maken heeft en ik heb jarenlang in kleinschalige antroposofische kinderopvang gewerkt. Dit gaf me de mogelijkheden om pedagogiek te bestuderen en er tegelijkertijd ervaringen in op te doen en de thema's te leren kennen die aan het begin van het leven spelen. Maar ook de thema's die voor de ouders een rol spelen. Deze ervaringen werden verdiept toen ik zelf ouder werd en nu ik mee kan groeien met mijn eigen kinderen. 

Daarnaast ben ik werkzaam met ouderen en krijg ik zo de kans om juist de thema's te leren kennen die aan het einde van het leven een rol spelen. 

Naast mijn praktijk ben ik ook docent bij Scillz, een opleiding voor medewerkers in de antroposofische zorg. In deze lessen laat ik volwassen studenten kennis maken met kunstzinnig werken en wat dit henzelf of hun latere cliënten kan brengen.

Een mooie combinatie van lesgeven met een therapeutische inslag!

 

Daarnaast volg ik natuurlijk ook regelmatig conferenties, symposia, nascholingen en lezingen om me te blijven verdiepen en specialiseren.

Levensvisie en werkwijze
In mijn praktijk Ma Sulis vloeien mijn professies en passies op een organische manier in elkaar over, met een antroposofische visie als basis. Antroposofie gaat voor mij over leven in verbinding. Het is een geestelijke en toch 'down to earth' manier om naar de wereld en mijzelf te kijken, wetende dat er meer is dan alleen het tastbare wat we zien. In alles wat ik doe zoek ik de verbinding; in mijn handelen, mijn contact met andere mensen, met de seizoenen en met zorg voor de aarde. 

 

Er zijn zoveel krachten en verleidingen die je uit die verbondenheid kunnen trekken. Je daar bewust van worden en hierop kunnen anticiperen is soms een hele uitdaging. In mijn praktijk ondersteun ik mensen om hun eigen, unieke verbinding te vinden en steeds opnieuw aan te gaan. Dan zit je goed in je vel, kun je keuzes maken die bij je passen en je leven bewuster besturen.

 

Vanuit oprechte interesse kijk ik naar de processen van mijn cliënten, maar ook naar die van mezelf. Als mens blijven we eeuwig leerling van ons eigen leven. Elke ervaring is een kans tot groei en ontwikkeling. Het is mijn levensvisie om (ook zware) processen niet uit de weg te gaan, hoe lastig dit ook kan zijn. Wat je hiervan leert is van onschatbare waarde voor de rest van je leven!

 

 

ondersteuning tijdens de zwangerschap en beginnend ouderschap
bottom of page