top of page

Cursus Ontspannend schilderen

 

In een tijd waarin er veel van je gevraagd wordt op je werk, in je studie en in je sociale leven, is het belangrijk om momenten op te zoeken waarbij je kunt ontspannen en ruimte hebt voor jezelf. In de cursus 'Ontspannend schilderen'  word je geholpen in je lichaam te zakken en je innerlijke rust te versterken doormiddel van duidelijke en eenvoudige oefeningen.

 

De cursus vindt plaats in een kleine groep waarin er ruimte is om op jezelf te focussen, maar jezelf ook kunt verrijken door ervaringen van anderen. Zo ontstaan er inzichten vanuit een ander perspectief. We werken met een schildertechniek waarbij je niets fout kunt doen, immers is niet het resultaat het doel van de oefening, maar de ervaring. Toch is het werken met rijke kleuren ook voor het oog en het hart een verademing. Ervaring met schilderen is hierbij niet nodig.

 

Ervaringen van cursisten:
"Door bezig te zijn met het schilderen; de kleur, het penseel en de beweging, verdwenen (stressvolle) gedachten bij mij als vanzelf. Toen ik na de eerste schildersessie naar huis fietste viel het me op hoe scherp ik de wereld om me heen kon waarnemen.”  

Anna, 27 jaar

 

"De meditatie vooraf met de prettige stem van Rosamay bracht mij elke keer weer in een rustige stemming. Ook de verrassend eenvoudige oefeningen met het tekenen van de lemniscaten en het nat-in-nat schilderen leverden een verrassend ontspannen focus op.”

 Nicolaas, 49 jaar

 

“De workshop ontspannend schilderen die ik heb gevolgd bij Ma Sulis heeft me goed gedaan. In een tijd van veel spanning en oververmoeidheid keek ik uit naar deze cursus. Door de rustige avonden waarin ik de mooie kleuren mocht ervaren kwam ik weer meer tot mezelf. Deze zeer verzorgde cursus heeft me weer een zetje in de goede richting gegeven. Door gezamenlijk te schilderen besef ik me weer meer dat het niet uitmaakt of het goed of minder goed gaat. Het doel is er met aandacht zijn. Dat neem ik mee uit deze fijne cursus.” 

Ilse, 31 jaar

 

bottom of page