Afspraak maken of meer informatie?Mail naar 

info@masulis.com

of bel 

06 37 29 58 47


 

Metabolic Balance is een voedingsplan, afgestemd op jouw metabolisme, waarmee je een gevoel van vitaliteit en fitheid verkrijgt en je op een gezonde manier snel kunt afvallen. Diverse lichamelijke klachten kunnen oplossen door de natuurlijke balansen in je lichaam te herstellen.

 

Door voeding te nuttigen die niet geheel bij je past of door deze in verkeerde combinaties te eten, heeft het lichaam veel energie nodig om deze te verteren. Hierdoor is er minder ruimte voor de gezondmakende processen in je lijf en kunnen allerlei verschillende soorten klachten optreden.

 

Door rust te creëren in de stofwisseling en de lichaamsfuncties in balans te brengen krijgen de levenskrachten ruimte voor herstel. Zo kunnen klachten als vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, migraine, huidproblemen, verteringsproblemen en spier- en gewrichtsklachten sterk verbeteren. Maar ook klachten rond diabetes en overgewicht kunnen enorm verminderen. Metabolic Balance heeft ook effect op andere chronische klachten, je mag altijd contact opnemen om te vragen of jouw klachten hiertoe behoren. 

 

Het traject

Het voedingsplan wordt afgestemd op jouw lijf, wensen en metabolisme. Hiervoor is een intakegesprek nodig met mij in de praktijk. Nadat ik je telefonisch meer verteld heb over het plan en hoe het werkt, gaan we in de intake dieper in op jouw specifieke klachten en wensen. We kijken naar je lichaamsbouw, gezondheid, eventuele klachten en streefgewicht (indien je wilt afvallen). Daarnaast prik ik een klein beetje bloed (via een vingerprik) en laat dit onderzoeken in een laboratorium op een breed spectrum van lichaamswaarden. Van spoorelementen en vitaminen tot cholesterol. Op basis van al deze uitkomsten van de intake en de bloedtest wordt het voedingsplan gemaakt. 

 

Wat je zoal eet
Het Metabolic Balance voedingsplan bestaat uit een divers aanbod van voedingsmiddelen die jouw balans optimaal helpen te herstellen. Deze voedingsmiddelen bestaan uit natuurlijke producten zoals verschillende soorten eiwitten: vlees, vis, kazen, bonen, paddenstoelen, yoghurt, enzovoort. Ook diverse groentes, fruit en een enkel graansoort zijn onderdeel van het plan. Je hoeft dus geen speciale poeders of shakes aan te schaffen. Het plan is ook geschikt voor vegetariërs en je kunt kiezen voor zowel biologische/biodynamische producten als niet-biologische producten. 


4 stappen

Het Metabolic Balance plan bestaat uit 4 fases. De voorbereidingsfase van 2 dagen bestaat uit het ontgiften en afvoeren van afvalstoffen. Daarna kun je de overgang maken naar de 'strenge fase'. Deze duurt minimaal 2 weken. Hiervoor volg je precies het plan op, zoals beschreven in jouw persoonlijke Metabolic Balance boekje dat je mee naar huis krijgt. Daarna volgt de 'minder strenge fase'. Hierin ga je voorzichtig weer voedingsmiddelen introduceren en werk je toe naar de doelen die je gesteld hebt aan het begin van het traject. Deze fase is bij iedereen verschillend in lengte. Als de doelen behaald zijn ga je naar de 4e fase: je vormt het voedingsplan om tot een eetgewoonte die gezond voor je is, waarbij je je gewicht behoudt en die je goed kunt volhouden. Tijdens alle fases is er nauw contact met mij indien je dat wenst. Ik ben er voor je als je ergens tegenaan loopt of wanneer je vragen hebt. Dit is naast een aantal contactmomenten in de praktijk die onderdeel zijn van het traject.

Klik hier voor de tarieven.

 

 

Ervaring van Lotte, 36 jaar, moeder van twee jonge kinderen:

“Ik ben het Metabolic Balance plan gaan doen omdat mijn kind, net als ik, last heeft van eczeem. Ook wilde ik kijken of mijn energie beter zou worden als ik mijn eetgewoontes zou verbeteren. Het was ontzettend interessant en heel leerzaam! Ik dacht van te voren dat het veel te moeilijk zou worden, maar toen ik mijn draai had gevonden met het voedingsplan, begon ik te voelen hoe rustig mijn lichaam en geest werden en was ik om. Ik vond het ook heerlijk om zo duidelijk te zien wat ik zou gaan eten, dat gaf mij erg veel rust.

 

Ik ben erg afgevallen en voel dat ik nu, sinds jaren, het lichaam heb dat echt bij mij past. Nu weet ik ook dat ik niet elke avond aan de koekjes of chocolade hoef, het is prettig dat ik nu weet dat ik met minder eten toe kan en dat het eten dat ik eet mij ook echt voedt. Het woord voedsel heeft z’n betekenis terug. Met mijn eczeem gaat het veel beter en ook bij mijn kind zie ik dat eten wat echt bij ons past positief werkt. Ik heb me in jaren niet zo goed gevoeld en merk dat vooral als ik weer een aantal dagen verval in oude gewoontes. Nu kan ik de signalen van mijn lichaam echt horen en weet ik wat ik verstoor, nu weet ik hoe ik mij behoor te voelen en dat is geweldig. Dat helpt ook enorm om na een paar dagen oude gewoontes weer te kiezen voor de voeding die echt bij me past!

 

Rosamay kon ik altijd bereiken, per telefoon, mail of sms en dat was ook heel fijn, ze had altijd meteen een duidelijk antwoord voor me. Ook de tips met betrekking tot het koken waren behulpzaam. Door Rosamay voelde ik dat het niet zwaar hoefde te zijn en dat is, zeker in het begin, heel prettig. Voor anderen die Metabolic Balance willen gaan volgen zou ik zeggen: doen! Het wordt geweldig! Het zal ook zwaar zijn en best confronterend, maar je gaat er heel veel voor terug krijgen. Het heeft mijn leven echt veranderd in positieve zin en daar ben ik heel erg blij mee!"